Bine ai venit!

Suntem o sală de fitness în Brașov. Poate ne urmărești de ceva vreme. Poate abia ai ajuns în colțișorul nostru de internet. Sigur ți-ai pus întrebarea, care e faza cu sala asta?

Culturism? Sau fitness?

Înainte de toate, trebuie să clarificăm ce se întâmplă într-o sala de fitness clasică. Acestea funcționează pe principiul Do It Yourself, punând la dispoziție multe aparate destul de intuitive care se pot folosi în oarecare siguranță fără a fi necesară prezența unui antrenor. Astfel, un abonament la o sala de fitness este foarte accesibil, însă tot ce primești este acces la niște echipamente.
Pentru un atlet care știe să facă mișcările corect, și are un plan de antrenament bine gândit, acesta se poate antrena eficient și poate obține rezultate.

Unele săli oferă și varianta de antrenor personal. Însă de multe ori, aceștia antrenează mai mulți atleți simultan, iar calitatea prestată în multe cazuri lasă de dorit.

Problema principală este că echipamentele din aceste săli sunt aparate pe baza de scripeți, benzi eliptice, și altele sunt gândite pentru culturism, nu fitness.
Culturismul, în definiția Federației Române de Culturism (vezi aici), este folosirea exercițiilor cu greutăți pentru hipertrofia mușchilor în scop estetic. Observă cât de des este menționat termenul ”estetic”.
În termeni simpli, mușchi mari și umflați, ca să arate bine. Discutabil, depinde ce înțelege fiecare prin ”a arăta bine”.
Dacă acesta este obiectivul tău de fitness, atunci sala de culturism este locul cel mai bun ca să ți-l îndeplinești.

Chiar și atunci, ai grijă ce-ți dorești. Culturismul nu este cel mai sănătos sport, poți afla mai multe detalii aici.

Culturism
”Monștrii” culturismului. Dacă vrei să arați așa, atunci sala de culturism este pentru tine.

Care este scopul fitness-ului?

Pe de altă parte, sala noastră se adresează oamenilor care își doresc să se simtă bine, să își îmbunătățească sănătatea, forță și rezistență fizică și mentală, pentru a avea o viață activă în afara sălii de sport.
Mărimea mușchilor sau tonifierea este ceva secundar, un fel de cadou pe care ți-l face corpul pentru că ai avut grijă de el.

Facem aceste lucruri fără aparate cu scripeți, ci cu greutăți libere. Fără benzi eliptice, ci cu alergat afară. Facem mișcări cu greutatea corpului – adică gimnastică. Mișcări care necesită tehnică – cățărări pe funie, săritul corzii, ridicatul halterelor.
Antrenamentele noastre sunt mereu diferite, pentru că nu știi niciodată ce îți aruncă viața în cale.
Avem antrenori care te învață cum să faci toate aceste mișcări, și o metodă de progresie clară, cu pași bine stabiliți. Totul ca tu să te antrenezi în siguranță; ca antrenamentul tău să fie eficient!
De regulă, oamenii au nevoie de antrenamente intense pentru a fi sănătoși, a slabi și a se tonifia, și bineînțeles pentru a capătă rezistență cardiovasculară. Antrenamentele noastre sunt scurte. Intense. În felul acesta se antrenează atât corpul cât și mintea, în pregătire pentru momentele grele care inevitabil apar în viața oricui.

Sală de fitness în Brașov - crossfit training
CrossFit – sportul fitness-ului. Deși nu par, acesti oameni sunt cei mai fit de pe planetă.

Totul este adaptat obiectivului tău

Încă o diferență: pentru noi contează foarte mult care este obiectivul tău. În funcție de acesta îți croim antrenamentul, aprofundăm mișcările care te ajută cel mai mult, îți oferim consiliere nutrițională dacă ai nevoie, și te ținem motivat să continui să te antrenezi chiar și atunci când lucrurile devin dificile. Suntem alături de tine!

Așadar, noi și sălile de culturism suntem destul de diferiți.
Nu în ultimul rând, un aspect intangibil dar foarte important. Comunitatea care s-a format în sala noastră din Brașov de-a lungul celor 6 ani de activitate este unul din principalele noastre atuuri. Vei găsi la noi în sală oameni care se ajută unii pe alții. Pentru a vedea care sunt valorile noastre, click aici.

Dacă vrei să ni te alături, te invităm la o discuție cu unul din antrenorii noștri, unde te întrebăm despre ce e important pentru ține. Antrenorul îți va propune o rețeta: cum te putem ajuta să îți atingi obiectivele.

Metodologia noastră va menține lucrurile interesante și te va motiva.
Antrenorii te vor învață și vor fi cu tine la fiecare pas.
Iar comunitatea va deveni familia ta extinsă. Te va susține și face sala să fie a 2-a ta casă.

Te invităm să ne faci o vizită și să discutăm despre ce e important pentru tine. Apasă pe butonul de mai jos pentru a face o programare cu unul din antrenorii noștri.

Facebook
Twitter
LinkedIn